Residence Pe | Glenn Reynaert

Residence Pe

 Een gezin uit Kortrijk verruilde hun woning in het centrum voor een nieuwe thuis op een heuvel gelegen net buiten de stad.  

Het was een grote sobere woning, maar typisch voor die periode waren de verschillende ruimtes van elkaar gescheiden. Dankzij het slopen van de muren en invoegen van zichtassen en perspectieven vloeien de ruimtes in elkaar door en kan de zon doorheen de woning schijnen.  

Er werd rekening gehouden met de harmonie en symmetrie van de woning. Een sober interieur met zachte kleurtinten zorgde voor rust.

Fotografie Hendrik Biegs

dsc0859.jpg

 A family from Kortrijk exchanged their home in the center of the town for a new home on a hill just outside the city.  

It was a large but austere house. Typical of that period, the different living spaces were separated from each other. Thanks to the demolition of the walls and the insertion of visual axes and perspectives, the spaces flow into each other and the sun can shine through the house.  

The harmony and symmetry of the home were taken into account. A sober interior with soft color tones creates peace.

Photography Hendrik Biegs

dsc0821.jpg
dsc8012.jpg
dsc8043.jpg
dsc8117.jpg
dsc0787.jpg
dsc7763.jpg
dsc7776.jpg